Convalesco

Current revision: 0.8

Last update: 2024-01-12 12:51:22 +0000 UTC

Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.

L. Tolstoy , Three Methods Of Reform - 1900 A.D.


Οι 3 καλύτερες ιστορίες "hacking"

Ημερομηνία: 18/07/2011, 21:18

Κατηγορία: technology

Αναθεώρηση: 1η



Οι υπολογιστές έκαναν την εμφάνιση τους την δεκαετία του 80 στο ευρύ κοινό. Η χώρα με την μεγαλύτερη πρόσβαση στην νέα αλλά πανάκριβη κι αρκετά απόμακρη για τον μέσο πολίτη τεχνολογία, ήταν οι Η.Π.Α. . Αμέσως παρουσιάστηκαν σενάρια στις οθόνες των κινηματογράφων για την νέα κουλτούρα που ξεκινούσε και τι μπορεί να σήμαινε ένα σφάλμα, π.χ για ένα ένα εργαστήριο που φυλάσσονται πυρηνικές κεφαλές.

Το hollywood μας χάρισε αρκετές ταινίες του είδους, είδη από την δεκαετία του 80’ όπως το TRON και το War Games. Την ίδια δεκαετία ο συγγραφέας William Gibson είχε προβλέψει μέσα από τα βιβλία του, την δημιουργία του διαδικτύου, πολυεθνικών, hackers κι εν τέλη προγραμμάτων A. I. που ζουν στο διαδίκτυο. Το γνωστότερο βιβλίο του Gibson είναι ο “Νεκρομάντης”.

Η πραγματικότητα, όπως συμβαίνει συχνά, ξεπερνά κατά πολύ την φαντασία. Οι περιπτώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι είδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπάρχουν ιστορίες ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων που ξεπερνούν κάθε φαντασία και κάνουν τις ταινίες του hollywood να μοιάζουν παιδικά παραμύθια.

Οι τρεις ιστορίες ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρων, κατά την γνώμη μου,  είναι οι εξής:

Σε αυτόν τον χώρο πρέπει να έχουμε κατά νου πως οι απόλυτα επιτυχημένες προσπάθειες, είναι αυτές που δεν μάθαμε ποτέ!